Ny måling: Danskerne er skeptiske over for at bruge frivillige til at løse velfærdsopgaver

Politikerne er begejstrede på overskriftsniveau, men ser alene frivillige som en indirekte måde at løse rekrutteringsudfordringen inden for kernevelfærd. Ledige og seniorer er de mest eftertragtede grupper til at levere frivillige hænder til blødere velfærdsopgaver.

Plejesektoren er et område med massive rekrutteringsudfordringer - både nu og forventet i fremtiden. Og øget brug af frivillige er et yndet svar på, hvordan udfordringen skal løses. Men hvordan skal det egentlig fungere i praksis?Folketingskandidater fra forskellige partier giver deres forklaringer her. Arkivfoto.
Plejesektoren er et område med massive rekrutteringsudfordringer - både nu og forventet i fremtiden. Og øget brug af frivillige er et yndet svar på, hvordan udfordringen skal løses. Men hvordan skal det egentlig fungere i praksis?Folketingskandidater fra forskellige partier giver deres forklaringer her. Arkivfoto.Foto: /ritzau/Finn Frandsen
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Ordene ’frivillige,’ ’civilsamfund’ og ’velfærdsudfordring’ optræder efterhånden ofte i samme sætning.

Og sætningerne kommer jævnligt ud af munden på både politikere og eksperter. Senest blandt andet reformkommissionens Nina Smith og ældrekommissionens Per Okkels.

Budskabet er, med små variationer, enslydende: Civilsamfundet og frivillige skal i højere grad inddrages i at løse den gigadoniske opgave med at levere velfærd til en befolkning med stigende gennemsnitsalder og flere plejebehov. I et samfund med en massiv rekrutteringsudfordring til flere velfærdsfunktioner.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00