Om  
Claus Larsen-Jensen
Thomas Thors

Christiansborg-veteran udfordrer S-borgmester

Fhv. folketingsmedlem Claus Larsen-Jensen udfordrer Bornholms borgmester Thomas Thors. Begge vil være Socialdemokratiets spidskandidat på solskinsøen.

Rasmus Nielsen

Den siddende borgmester på Bornholm, læge Thomas Thors, udfordres af den politiske veteran Claus Larsen-Jensen med en fortid som formand for Folketingets Europaudvalg og medlem af Europa-Parlamentet.

Begge bejler til posten som Socialdemokratiets spidskandidat ved kommunalvalget 16. november.

I følge en timelang debat på TV 2/Bornholm er Thomas Thors' mærkesag velfærdspolitikken, navnlig de ældre og de udsatte unge. Claus Larsen-Jensen betoner erhvervspolitikken, herunder byggesagsbehandling og jobskabelse.

På mandag starter en digital afstemning blandt de ca. 300 partimedlemmer på Bornholm. Resultatet offentliggøres 23. marts.

På forhånd må Thors betegnes som favorit, da han støttes af en samlet S-gruppe i den nuværende kommunalbestyrelse, DSU Bornholm samt hans borgmester-forgænger Winni Grosbøll.

71-årige Thomas Thors overtog borgmesterposten, da øens borgmester gennem 11 år Winni Grosbøll ved nytår blev direktør for Friluftsrådet. Han var den første borgmester for Bornholms Regionskommune 2003-05 og forinden borgmester i Rønne.

67-årige Claus Larsen-Jensen begyndte sin lange karriere i Socialdemokratiet som forbundssekretær i DSU. Han var medlem af Folketinget 1998-2005, valgt i København og har vikarieret i Folketinget for miljøminister Lea Wermelin 2017-18 under dennes barselsorlov.

Ligeledes har Claus Larsen-Jensen kortvarigt været medlem af Europa-Parlamentet, ligesom han i en årrække var formand for Folketingets Eruopanævn. Han har siden 2007 boet på Bornholm på en stor, nedlagt præstegård, han selv har sat i stand, og hvor der gerne holdes politiske møder. Han er i dag formand for sit parti på Midt-Bornholm.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Larsen-Jensen

Forstander, Bornholms Efterskole, gruppeformand, Socialdemokratiet på Bornholm, fhv. MF & MEP (S)
student (Roskilde Gymnasium 1973)

Thomas Thors

cand.med. (Københavns Uni. 1975)

0:000:00