Jens Rohde nægtede at holde tale: Vil ikke ødelægge Henrik Dahls ”eminente” ord

”Det ville nærmest være upassende,” sagde Jens Rodhe torsdag i folketingssalen til en debat om folkeskolereformen, da han afstod fra at afholde den tale, han havde forberedt til lejligheden. Ganske enkelt, fordi han ikke ville ”ødelægge” Henrik Dahls ”eminente” ordførertale. Se talen og klip fra debatten her.

Fredag i Folketingssalen skete der noget usædvanligt.

Under en debat om den udskældte folkeskolereform undlod Jens Rohde (KD) at efterfølge Henrik Dahls (LA) tale. Den var ganske enkelt for god, mente han.

”Det er simpelthen en af de bedste taler, jeg har hørt holdt fra den talerstol i de to år, jeg har siddet her (Folketinget, red) i denne omgang.”

”Og det musikalske menneske, jeg bilder mig ind, jeg er, vil så afholde sig fra fra at ødelægge de ord, der kom fra Henrik Dahl,” sagde han kort, inden han igen forlod talerstolen.

Folkeskolen er blevet for fluffy
I talen gentog Henrik Dahl i store træk sin partileder, Alex Vanopslagh (LA), som torsdag ved afslutningsdebatten kritiserede folkeskolereformen. Henrik Dahl mente bl.a., at reformen havde gjort læringsmålene for abstrakte, og at man i virkeligheden forstærkede den sociale arv ved at akademisere skolefagene.

"Hvis man skal have alle med uanset forældrenes baggrund, så skal man på en eller anden måde have en skole, der ikke er alt for akademisk og fluffy, og hvor de krav, der bliver stillet, er transparente og til at forstå. For hvis man ikke har forældre derhjemme, der kan over oversætte nogle meget abstrakte krav, så bliver det svært at finde ud af, hvad der foregår i skolen”, sagde han.

Se Rohdes reaktion i toppen og hele Henrik Dahls tale herunder.

 

Læs også

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Rohde

Fhv. MF
student (Viborg Katedralskole 1989)

Henrik Dahl

MF (LA), forfatter, foredragsholder
cand.scient.soc. (Københavns Uni. 1987), MA (Pennsylvania 1988), ph.d. (Handelshøjskolen i København 1993)

0:000:00