Her er fire nedslag fra samråd om pædagoger og normeringer

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) ville på torsdagens samråd ikke afvise forslaget om en national rekrutteringsplan, men det kræver, at hun overbevises om, at planen ikke ender som ”en papirtiger”. Og så lander resultaterne fra evalueringen af pædagoguddannelsen inden årets udgang. Få overblikket over de vigtigste nedslag fra samrådet om rekrutteringsudfordringerne på børneområdet.

Simon Lessel

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) ser potentiale i at løse manglen på pædagoger ved at få flere deltidsansatte til at arbejde flere timer. Derudover har ministeren flere forbehold for at imødekomme kravet om en national rekrutteringsplan og sætte konkrete krav til pædagogandelen i landets institutioner som opfølgning på aftalen om minimumsnormeringer.

Og så præsenteres resultaterne fra evalueringen af pædagoguddannelsen inden årets udgang.

Sådan lyder fire af de vigtigste pointer fra torsdagens samråd, hvor Radikales børneordfører Lotte Rod ville vide, hvad ministeren ville gøre ved, at der i flere hovedstadskommuner ifølge Politiken ikke er ansat én ekstra pædagog i kølvandet på aftalen om minimumsnormeringer.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00