Fhv. børsmægler politisk mediedarling

Efter ti år som børsmægler i New York og to år herhjemme er 45-årige Mogens Vad pludselig dukket op på den politiske scene som mediedarling forud for valget til Europa-Parlamentet. Han fortæller om den kulde, der mødte ham, da han meldte sig ind i Venstre, ligesom han fortæller om sin valgkamp og sin stab, der placerer ham i medierne.
Rasmus Nielsen

Jeg var vant til at arbejde hårdt i New York, men at vinde respekt i Venstre og dernæst at føre valgkamp er ganske enkelt hårdere.

Mogens Vad
EP-kandidat (V)
Fakta
Selvstændig, født 1958.

Opvokset i Varde i Vestjylland. Begyndte som elev i ØK. Herefter 25 år inden for den finansielle branche bl.a. i Carnegie Bank. 1992-2001 chef for en række amerikanske børsmæglerfirmaer, hvor jeg markedsførte nordiske virksomheder overfor amerikanske institutionelle investorer.

Familien vendte tilbage til Danmark i 2001, da børnene skulle have en opvækst i Danmark. Bor med min hustru Charlotte og vores tre børn i Charlottenlund.

Kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre. Opstillet af Venstre på Frederiksberg og Venstre på Bornholm.

Formand for håndboldklubben Ajax-København Elite A/S

Medlem af DSV-VL (VL-gruppe) nr. 52 Medlem af Erhvervsudvalget, Venstre i Københavns Kommune.


Kilde: mogensvad.dk
Fornylig dukkede han op som trold af en æske som mediernes EU-darling i en uge. 45-årige Mogens Vad, børsmægler gennem ti år i New York, har taget en million ud af sin formue for at blive politiker.

Vad meldte sig først ind i Venstre i januar 2003, samtidig med at han indgik aftale med medierådgiveren Svend Gunbak om at køre hans valgkampagne - "Valgflæsk" - forud for Europa-Parlamentsvalget i juni i år.

Mogens Vad har aldrig før været aktiv i politik. Som ny på banen har han tydeligt mærket kolde vinde fra andre i Venstre, siger han i en samtale med Altinget.dk.

"Mange har en mening om, at man skal holde sig i skindet, hvis ikke man har været med i mange år og trådt sine barnesko i en ungdomsorganisation. Jeg har bare at starte nederst i systemet. Herover for står, at flere erhvervsfolk, som jeg selv, på et tidspunkt i karrieren får lyst til at gøre politisk karriere. Påvirke det samfund, vi hidtil har gjort forretning i."

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00