Grønlænderne og færingerne kan ende med at afgøre folketingsvalget. Men det får dem ikke til at juble

Alt peger ifølge eksperter på, at det igen ender med tre røde og et blåt nordatlantisk mandat til folketingsvalget. De kan ende med at blive tungen på vægtskålen for en fremtidig regering, men færingerne og grønlænderne vil helst undgå at blande sig i dansk indenrigspolitik, siger eksperter.

Ifølge eksperter tyder det på, at der igen vil komme to røde mandater fra Grønland samt et mandat fra hver blok på Færøerne til næste folketingsvalg.
Ifølge eksperter tyder det på, at der igen vil komme to røde mandater fra Grønland samt et mandat fra hver blok på Færøerne til næste folketingsvalg.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix, Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix og Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Marie Møller Munksgaard

Når det længe ventede folketingsvalg løber af stablen, vil flere partier med al sandsynlighed have blikket rettet mod nord.

For mens Lars Løkke Rasmussen håber på at blive kongemager, kan også de fire nordatlantiske mandater få afgørende betydning for, hvilken retning det tipper for en fremtidig regering.

På nuværende tidspunkt står blå blok til at få 88 mandater, mens rød blok står til at få 82 mandater. Det viser Altingets seneste snit af målinger fra slutningen af august.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00