Debat

Slæk ikke på EUs stabilitetspagt

Venstres EP- og folketingskandidat Karsten Madsen reagerer på et socialdemokratisk forslag om at slække på EUs såkaldte stabilitetspagt, fordi tysk og fransk økonomi er i vanskeligheder. Ikke desto mindre enedes EUs finansministre i aftes om ikke at staffe de to lande for det vedvarende høje underskud på statsfinanserne.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Socialdemokraterne vil lette på EUs krav til medlemslandenes statsbudget - dvs. svække den såkaldt stabilitetspagt, hvis overholdelse er adgangsbillet til euro`en og det indre marked.

Anledningen er Tysklands og Frankrigs problemer med at styre deres nationale økonomi. Der er tale om de to lande, der mere end nogle andre har været krakilske i forhold til de nye medlemslande.

De havde at rette ind. Punktum. Nu hober selvforskyldte problemer sig op i Paris og Berlin og straks skal piben have en anden lyd. Det er et knæfald for Europas stærke magter. Et håbløst signal til vælgerne.

EU-samarbejdet har netop det modsatte formål. Nemlig at få store og små nationer til at løfte sammen og leve under samme betingelser. Og tankegangen bag er en gentagelse af blandt andet de hjemlige socialdemokraters økonomiske politik fra 70`erne, 80`erne og 90`erne.

Lad os bruge flere penge, end vi tjener. Det sænker arbejdsløsheden. Tværtimod betyder permanente underskud på statsfinanserne en tung samfundsmæssig økonomisk byrde i mange år efter store vanskeligheder for erhvervslivets konkurrenceevne og mulighed for at skabe vækst og varige job.

Nu hober selvforskyldte problemer sig op i Paris og Berlin og straks skal piben have en anden lyd. Det er et knæfald for Europas stærke magter. Et håbløst signal til vælgerne.

Karsten Madsen
EP- og folketingskandidat (V)

I ekspresfart mod afgrunden
Danmark blev i ekspresfart ført mod den økonomiske afgrund på grund af socialdmeokratisk politik. Det må ikke ske igen. De stramme krav til økonomien skal fastholdes. Også for de store EU-medlemslande.

Lade seddelpressen rulle og overskride budgetterne kan måske skabe en kortvarig glæde. Men til gengæld vil en sådan uansvarlighed med sikkerhed skabe langvarige og massive vanskeligheder for europæisk økonomi.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karsten Madsen

Fhv. adm. direktør og ansv. chefredaktør, Berlingske Tidende, Fyns Amts Avis og JydskeVestkysten, fhv. pressesekretær, Socialdemokratiet
journalist

0:000:00