Debat

V-angreb på elitær strukturkommission

Karsten Madsen, der er opstillet til Folketinget i Vejle, hvor Strukturkommissionen på fredag offentliggør sit forslag til kommunalreform, går skarpt i rette med regeringens sammensætning af kommissionen. "Kun mandlig, københavnsk elite, der savner duften af forsamlingshus."
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Fremtidige kommissioner bør afspejle en langt større bredde aldersmæssigt og geografisk og have balance mellem mænd og kvinder.

Karsten Madsen
Folketings- og EP-kandidat (V)
Den kommission, der fredag afleverer sine konklusioner om den kommende kommunalstruktur til indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V), er i sjælden grad blottet for vestdansk og folkelig forankring.

Den er præget af københavnske direktører og embedsmænd med samme univers og samme holdningsmæssige udgangspunkt.

Var det virkelig ikke muligt at finde medlemmer af kommissionen, der havde en forankring i Vestjylland, Sønderjylland, Bornholm eller Sydfyn.

Altså personer med et andet erfaringsgrundlag og en anden virkelighed.

Fremtidige kommissioner bør afspejle en langt større bredde aldersmæssigt og geografisk og have balance mellem mænd og kvinder.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karsten Madsen

Fhv. adm. direktør og ansv. chefredaktør, Berlingske Tidende, Fyns Amts Avis og JydskeVestkysten, fhv. pressesekretær, Socialdemokratiet
journalist

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00