Vidt forskellige kampagner fra V-kandidater

Venstre har sat det hold, der skal møde vælgerne 13. juni. De etablerede navne, der allerede sidder i Bruxelles, er knap kommet i gang, mens kreativiteten blomstrer hos de mere ukendte.
Mette Dyrskjøt

Det er klart, at det bliver min plads i budgetkontroludvalget, som jeg vil forsøge at profilere mig på. Også fordi Freddy Blak stopper i Parlamentet, så hvis vi fortsat skal have en dansker i det udvalg, så er jeg det bedste bud

Ole B. Sørensen
MEP (V)
Fakta
Venstres opstillingsliste til Europa-Parlamentsvalget

1. Karin Riis-Jørgensen. 51 år.

2. Anne E. Jensen. 52 år.

3. Niels Busk. 61 år.

4. Ole B. Sørensen. 37 år.

5. Karsten Madsen. 49 år.

6. Ellen Trane Nørby. 24 år.

7. Lone Yalcinkaya. 36 år.

8. Claus Sømod. 37 år.

9. Mogens Vad. 45 år.


Kilde: Altinget.dk
Øsknehallen, København: Venstres kandidatliste til Europa-Parlamentsvalget i juni udmærker sig først og fremmest ved en mangel på kendte navne. Det gælder både navne fra det etablerede politiske landskab i Danmark, der er for eksempel ingen folketingsmedlemmer eller tidligere ministre.

Derfor er kampen om pladserne på partiets liste ekstra intens. Altinget har talt med de kandidater om, hvilken kampagnestrategi de har anlagt.

De ni kandidaters kampagner er meget forskellige. De etablerede navne, der allerede sidder Bruxelles, er knap kommet i gang, mens kreativiteten blomstrer hos de mere ukendte.

Yngste kandidat satser på æbler
Ellen Trane Nørby er feltets yngste med blot 24 år. Hendes kampagne kredser om ét symbol, nemlig et æble, som repræsenterer flere af hendes mærkesager.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00