Kandidatreform på vej: Nu råber virksomheder og ITU højt for flere it-uddannede

Regeringen vil forkorte og omlægge en række uddannelser, herunder også på it-området. Det vækker ikke begejstring hos IT-Universitet og flere danske virksomheder. "Vi er pissenervøse," lyder det.

I dag uddanner man 2.500 kandidater på it-området bredt set fra alle universiteter. Ambitionen må være at fordoble det tal, siger Per Bruun Brockhoff, rektor på IT-Universitetet.
I dag uddanner man 2.500 kandidater på it-området bredt set fra alle universiteter. Ambitionen må være at fordoble det tal, siger Per Bruun Brockhoff, rektor på IT-Universitetet.Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

IT-Universitetet og danske virksomheder råber højt for, at regeringen skal forhøje antallet af it-uddannelsespladser i den kommende kandidatreform. 

"Det er et kæmpestort problem. Det handler om virksomhederne, det offentlige, den grønne omstilling, beskyttelse mod cyberangreb og velfærdssamfundet," siger Per Bruun Brockhoff, rektor på IT-Universitetet. 

I 2022 var 63 procent af rekrutteringsforsøgene af it-specialister vanskelige, viser tal fra Danmarks Statistik hos DI. Det vurderes også, at der kommer til at mangle 22.000 it-professionelle i 2030. Det viser en rapport fra 2021 udarbejdet af IRIS Group, HBS Economics for Danske Gymnasier og ingeniørforeningen IDA.

0:000:00