Ny digitaliseringsstrategi kommer først i 2022 - men enkelte anbefalinger kan allerede havne i finansloven

Digitaliseringspartnerskabet afleverede fredag deres anbefalinger til, hvordan Danmark bedst udnytter digitaliseringen i fremtiden. Selvom regeringen først præsenterer deres strategi for digialisering i 2022, kan enkelte anbefalinger allerede blive en del af finansloven, der vedtages i år. 

Andreas Wind

"I dag har vi fået knappen til det, der vel kan blive Danmarks største software-opdatering".

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) brugte store ord, da han og finansminister Nicolai Wammen (S) fredag modtog 46 anbefalinger til, hvordan Danmark i fremtiden udnytter digitaliseringen bedst muligt.

Læs også

Bag anbefalingerne står det partnerskab for digitalisering, som siden marts i år har arbejdet på at udarbejde et katalog af forslag, der skal danne grundlag for regeringens kommende digitaliseringsstrategi, som først kommer i 2022.

Men allerede i efterårets finanslovsforhandlinger kan de første anbefalinger komme i spil. Det fortalte finansminister Nicolai Wammen (S) efter at have fået overleveret anbefalingerne:

"Vi vil komme med vores digitaliseringsstrategi til næste år, men allerede inden da forventer jeg, at vi i de kommende finanslovsforhandlinger ville kunne tage nogle af de gode anbefalinger, der er her, og gøre dem til virkelighed," sagde Wammen på de doorstep-pressemøde foran sit ministerium.

Her stod han og Simon Kollerup sammen med en række af partnerskabets medlemmer.

'Digitalt foregangsland'
En af dem er formand for partnerskabet, Jim Hagemann Snabe, der også er bestyrelsesformand i A.P. Møller Mærsk og Siemens. Og hans ambitioner med anbefalingerne er høje:

"Vi tror faktisk, at vi har en chance for, at Danmark kunne blive et digitalt foregangsland," sagde Snabe.

"Et land der viser resten af verden, hvordan man laver virksomheder - både små og store og startups - mere produktive, mere innovative og dygtigere til at eksportere moderne løsninger med teknologi," nævnte han. 

Han fremhævede også den offentlige sektor, som ifølge anbefalingerne skal være "verdens bedste" samt samarbejdet mellem forskningen og erhvervslivet, som to områder, hvor Danmark skal være i front på digitaliseringen.

Altinget har samlet de væsentligste elementer af anbefalingerne her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nicolai Wammen

Finansminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001)

Simon Kollerup

MF (S), formand, Folketingets Finansudvalg, forsvarsordfører
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

Jim Hagemann Snabe

Formand, Siemens AG
cand.merc. (Handelshøjskolen i Aarhus. 1989), adj. professor, CBS

0:000:00