Nu bliver nye bæredygtighedskrav til virkelighed. Ekspert har én klar opfordring til virksomhederne

Torsdag blev det såkaldte CSRD-direktiv, der forpligter danske virksomheder til en række nye og omfattende bæredygtighedskrav, endeligt behandlet i Folketinget. Ifølge bæredygtighedsekspert kan det kun gå for langsomt for virksomhederne med at omstille sig.

En række nye bæredygtighedskrav under direktivet CSRD er torsdag blevet endeligt vedtaget i Folketinget. Det betyder, at en række virksomheder i fremtiden skal rapportere om blandt andet sociale forhold og påvirkning på klima og miljø.
En række nye bæredygtighedskrav under direktivet CSRD er torsdag blevet endeligt vedtaget i Folketinget. Det betyder, at en række virksomheder i fremtiden skal rapportere om blandt andet sociale forhold og påvirkning på klima og miljø.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

En ny virkelighed træder nu i kraft for mange danske virksomheder, hvor de fremadrettet skal rapportere på en lang række bæredygtighedskrav.

Torsdag blev det såkaldte CSRD-direktiv nemlig endeligt behandlet i Folketinget, og det betyder, at mange store virksomheder fra regnskabsåret 2024 bliver forpligtede til at rapportere om alt fra påvirkning på klima og miljø til sociale forhold og virksomhedsledelse.

Bæredygtighedsekspert hos revisionsfirmaet KPMG, Jane Thorhauge Moellmann, har fulgt behandlingen af de nye bæredygtighedskrav tæt. Og hun har én klar opfordring til virksomheder, der nu skal udvide deres bæredygtighedsrapportering:

0:000:00