Bødskov vil have fondene med i den nye globaliseringsstrategi

Minister brugte Fondenes dag til at rose fondene og sætte streg under nødvendigheden af mere samarbejde mellem fonde, politikere og erhvervsliv.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Mikala Satiya Rørbech

Det var nærmest en kærlighedserklæring, som fløj fra scenen og ned i skødet på de 480 inviterede fondsdirektører, rådgivere og bestyrelsesfolk, som deltog i Fondenes dag i Industrien hus mandag i denne uge.

”Nogle gange kan man godt tænke over, hvordan det her lille land er i stand til at have så markante styrkepositioner, som vi har, og der spiller I en meget central rolle. I står stærkt, og I kan sammen med os stå endnu stærkere,” sagde erhvervsminister Morten Bødskov (S) fra talerstolen.

Temaet for dagen var ’fonde i en verden i opbrud’ og ministeren opridsede flere gange det krisescenarie, der også fungerer som en slags retorisk sneplov for regeringens reformtog i øjeblikket. 

Der er behov for, at vi får kigget på, hvordan danske virksomheder kan samarbejde og udvikle sig i en verden, hvor der er kamp og råstofferne og kamp om forsyningerne i langt højere grad end tidligere

Morten Bødskov
Erhvervsminister

Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00