Fondenes årlige bevillinger har nu rundet 32 milliarder kroner. Få overblikket her

Danske fonde bevilgede tilsammen over 32 milliarder kroner til velgørende formål sidste år. Få overblikket over de vigtigste tendenser i uddelingerne. 

De danske fonde bevilgede i 2022 over 32 milliarder kroner til sociale formål, natur og miljøprojekter, humanitære indsatser og kultur. Venstres finansordfører Torsten Schack Pedersen glæder sig over fondenes bidrag til samfundet. Beløbet fra fondene svarer til hvad regeringen netop har afsat til at realisere 2030 planen.  
De danske fonde bevilgede i 2022 over 32 milliarder kroner til sociale formål, natur og miljøprojekter, humanitære indsatser og kultur. Venstres finansordfører Torsten Schack Pedersen glæder sig over fondenes bidrag til samfundet. Beløbet fra fondene svarer til hvad regeringen netop har afsat til at realisere 2030 planen.  Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Mikala Satiya Rørbech

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at de danske fonde tilsammen gav tilsagn om bevillinger for 32,2 milliarder kroner i 2022. 

Det er 8,3 milliarder mere end fondene gav forrige år, og næsten dobbelt så meget, som de bevilligede til filantropiske formål i 2016. 

"Det er godt, at også fonde bidrager til nye forskningsaktiviteter og alment velgørende formål - det bidrager til dansk erhvervsliv og vores civilsamfund," siger Venstres finansordfører og nuværende politiske ordfører Torsten Schack Pedersen. Han hæfter sig blandt andet ved, at en stor del af fondsmidlerne bliver i Danmark og at mange af bevillingerne går til de offentlige institutioner. "Det er godt for vores samfund, og Danmarks fremtidige velstand," siger han.

Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00