Magtfuld kunstfond indsætter direktion for at øge professionalisering

Ny Carlsbergfondet ændrer sine vedtægter, så det bliver muligt at ansætte en direktør til at varetage den daglige drift af fondet. Det skal øge professionaliseringen. Dermed træder den store kunstfond i rækken af fonde, som gør op med bestyrelserne som eneste forvaltere af fondenes interesser.

På Fondenes dag 2023 holdt Ny Carlsbergfondets forperson Christine Buhl Andersen oplæg om diversitet.
På Fondenes dag 2023 holdt Ny Carlsbergfondets forperson Christine Buhl Andersen oplæg om diversitet.Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Mikala Satiya Rørbech

Ny Carlsbergfondet, som er en af landets mest betydningsfulde kunstfonde, er på udkig efter en direktør til at varetage den daglige drift af fondet, og gøre fondet bedre i stand til at løfte sine opgaver i årene fremover.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Ny Carlsbergfondet i anledning af, at man netop har modtaget Civilstyrelsens tilladelse til at ændre i fundatsen og dermed gøre op med den historiske ledelsesstruktur, hvor bestyrelsen er fondets eneste ledelsesorgan. 

”Vi er optaget af, hvordan vi udvikler fondet i samspil med den omverden, vi er en del af,” udtaler Christine Buhl Andersen, som er forperson i Ny Carlsbergfondet. Hun kalder det for en markant organisatorisk transformation i fondets ledelsesstruktur.

Vi så at sige splitter magten i to, for at sikre yderligere kontrol og transparens

Christine Buhl Andersen

Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00