Ny serie: Med fondene på arbejde

De danske fonde uddeler hvert år tusindvis af bevillinger. Men hvordan ser arbejdet i en fond ud? I en ny serie tager Altinget Fonde læserne med ind i fondenes maskinrum.

<div>Hvilket arbejde ligger der bag de tusindvis af bevillinger, som fondene hvert år uddeler? Altinget Fonde har bedt en række række fonde give et indblik. På billedet ses Mads Krogsgaard Thomsen, CEO for Novo Nordisk Fonden til Fondenes dag.</div>
Hvilket arbejde ligger der bag de tusindvis af bevillinger, som fondene hvert år uddeler? Altinget Fonde har bedt en række række fonde give et indblik. På billedet ses Mads Krogsgaard Thomsen, CEO for Novo Nordisk Fonden til Fondenes dag.
Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Lærke Møller HansenKatja Gregers Brock

De tektoniske plader rykker sig på fondsområdet i disse år. 

De danske fonde arbejder i stigende grad tættere med myndighederne, de afsøger nye samarbejdsformer med ansøgerne og etablerer partnerskaber på tværs af fondene. Samtidig står fondene overfor et større ønske om, at de åbner sig op for offentligheden.  

Seneste opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at fondenes uddelinger årligt løber op på 32 milliarder kroner. Men hvilket arbejde ligger der bag alle disse uddelinger? 

Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00