Undersøgelse viser eksplosiv vækst i organisationers indtægter fra fonde

Indsamlingsorganisationernes brancheorganisation, Isobro, står bag ny analyse, som konkluderer, at der er sket en ’eksplosiv’ vækst i fondsmidler.

"Sammen for Ukraine" begivenheden i marts 2022 var en af de indsamlinger, hvor både virksomheder, fonde og private bidrog i stor stil  
"Sammen for Ukraine" begivenheden i marts 2022 var en af de indsamlinger, hvor både virksomheder, fonde og private bidrog i stor stil  Foto: Philip Davali /Ritzau Scanpix
Mikala Satiya RørbechGitte Skotby-Young Ballenstedt

Gennem en årrække har de danske indsamlingsorganisationer fået flere penge på bankbogen, og det er især donationer fra erhvervsdrivende og almennyttige fonde, som er vokset. Private bidragydere er dog stadig den vigtigste enkeltfaktor for organisationernes økonomi og råderum.

Mere end hver femte krone i de danske indsamlingsorganisationers budgetter kommer fra en uddelende fond. Hvor fondsmidler i 2020 udgjorde 14 procent af indtægterne, er fondene nu oppe på at levere mere end hver femte krone i organisationernes indsamlingsbudgetter.

Indsamlingsorganisationernes brancheorganisation, Isobro, står bag analysen, som viser at der er sket en ’eksplosiv’ vækst i mængde af indsamlede fondsmidler.

Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00