Tre ting gik igen på Velfærdens Topmøde

Velfærdssamfundet er udfordret, og løsningerne skal findes på nye måder. Men det afsæt havde Dansk Erhverv onsdag fyldt den ikoniske Børssal med aktører fra virksomheder, myndigheder, civilsamfund, fonde og politik til topmøde om fremtidens partnerskaber. Især tre ting gik igen i oplæg og debatter, og det handlede også om fondenes rolle.

Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard (S) konstaterede i sit oplæg, at man er nødt til først at være enige om, hvad udfordringen er, hvis man skal have partnerskaber til at fungere. (Arkivfoto)
Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard (S) konstaterede i sit oplæg, at man er nødt til først at være enige om, hvad udfordringen er, hvis man skal have partnerskaber til at fungere. (Arkivfoto)Foto: /ritzau/Casper Dalhoff
Mikala Satiya Rørbech

{{sponsoredcontent}}”Hvis du vil hurtigt frem, skal du gå alene. Hvis du vil gå langt, skal du gå sammen med andre.” Det afrikanske ordsprog falder ihu efter Dansk Erhvervs topmøde om, hvordan man kan udvikle velfærdssamfundet sammen. Det vil sige på tværs af og i samspillet mellem private, det offentlige og civilsamfundet.

For pointerne, som gik igen blandt flere af dagens oplægsholderne, handlede om bredere involvering, mere ydmyghed og færre rygmærker – forstået som større vilje til at gå sammen med andre om at løse de store udfordringer på velfærdsområdet.

{{toplink}}
Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Opfordringen til mere samarbejde og mindre ego var også møntet på fondene, som ifølge Velfærdsrådet, udgør ”en stor økonomisk ressource, der potentielt kan bidrage til velfærd, forebyggelse og sundhed blandt danskerne.

0:000:00