Højteknologifond hæver kvaliteten

HØJTEKNOLOGI: Højteknologifonden er kommet op på et stabilt niveau af ansøgere og har med denne måneds ansøgerrunde tangeret rekord.
Uffe Laursen

Ansøgerne er generelt blevet skarpere. Og vi kan mærke, at det mere og mere bliver reelle samarbejder, hvor universitetsforskere og virksomheder finder hinanden af lyst.

Carsten Orth Gaarn-Larsen
Direktør, Højteknologifonden
Højteknologifonden har netop gennemført en ny runde med interessetilkendegivelser fra højteknologiske forskningssamarbejder mellem universitetsforskere og virksomheder, der gerne vil have finansiering via fonden.

Fonden har modtaget 80 tilkendegivelser fra interesserede projekter. Sammen med forårets runder, der gav tilkendegivelser fra 65 projekter og 13 såkaldte platforme, betyder det en tangering af den hidtige rekord for tilkendegivelser på 158.

Langt bedre kvalitet
Til gengæld viser fondens første screening af de indkomne tilkendegivelser et markant løft i kvaliteten af foreslåede samarbejder, fortæller Højteknologifondens direktør Carsten Orth Gaarn-Larsen. 

Det skyldes blandt andet, at fonden er blevet bedre til at følge op og afstemme forventningerne med de interesserede projektkonsortier, inden de indsender tilkendegivelserne, fortæller han. I dag kender ansøgerne de krav, der skal opfyldes for at komme igennem nåleøjet. Det betyder, at der i denne runde kun er få interessetilkendegivelser i bunken, som ikke falder inden for de rammer og kvalitetskrav, som Højteknologifondens bestyrelse har sat. 

0:000:00