Ny temadebat: Bør dansk idræt tage ansvar for eksplosionen af unge mænd, der bliver ludomaner?

Spilafhængighed er ved at udvikle sig til en folkesygdom. Samtidig er dansk idræt tæt sammenfiltret med spilindustrien. Derfor starter Altinget Idræt nu en debat om, hvilket ansvar idrætten har for at vende udviklingen.

Statsejede Danske Spil står blandt andet bag Oddset og Lotto. "Hver gang du taber", går en del af overskuddet til dansk idræt.
Statsejede Danske Spil står blandt andet bag Oddset og Lotto. "Hver gang du taber", går en del af overskuddet til dansk idræt.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ida Elmdal Thagesen

De seneste år er der sket en fordobling i antallet af ludomaner i Danmark. Det anslås, at der i dag er op mod en halv million, der er afhængige af at spille. De fleste er unge mænd, som mistrives og forgældes.

"Tallene viser tydeligt, at vi skal gøre endnu mere for at bekæmpe spilafhængighed. Jeg vil derfor drøfte nye initiativer på spilområdet med Folketingets partier senere på året, så vi kan få vendt udviklingen,” siger skatteminister Jeppe Bruus (S).

I Danmark er spilindustrien tæt sammenfiltret med dansk idræt. Eksempelvis kan du på statsejede Danske Spils hjemmeside finde svar på "hvem der vinder, hver gang du taber". Det er blandt andet Dansk Idrætsforbund (DIF) og DGI, som næste år modtager hhv. 320 millioner og 297 millioner af Danske Spils overskud. 

Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00