Skatteminister freder idrættens lottomidler før forhandlinger om spille-industrien

Idrættens nøgleaktører skal ikke rammes økonomisk af en kommende aftale om spille-reklamer, fastslår skatteminister Jeppe Bruus (S). Han afviser ikke et decideret forbud mod bettingreklamer, men frygter det kan styrke det uregulerede spillemarked.

Kendte danskere som Brian Laudrup skal ikke længere kunne medvirke i bettingreklamer, mener skatteministeren. En kommende stramning af rammerne for bettingindustrien skal dog ikke ramme finansieringen af dansk idræt, lyder det.
Kendte danskere som Brian Laudrup skal ikke længere kunne medvirke i bettingreklamer, mener skatteministeren. En kommende stramning af rammerne for bettingindustrien skal dog ikke ramme finansieringen af dansk idræt, lyder det.Foto: Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Regeringens varslede indgreb mod bettingindustrien skal ikke gå ud over de idrætsaktører, som lever af overskuddet fra danskernes lotteri-spil.

Det fastslår skatteminister Jeppe Bruus (S) forud for forhandlingerne, der starter onsdag.

"Jeg har ingen intention om at røre ved lotterispil. Den del skal have lov til at fortsætte uændret. Man skal også fortsat kunne reklamere for lotterier," siger Jeppe Bruus.

0:000:00