Følg L 115 Lov om miljøbeskyttelse med videre
(Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet)


Fremsat af: Lars Aagaard Møller (Klima-, energi- og forsyningsminister (M))
Ministerområde: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Status: Vedtaget
4/6
2023

Stort flertal vedtager udskældt lov om at konkurrenceudsætte forbrændingsanlæg

Den danske affaldsforbrænding skal konkurrenceudsættes. Det står klart, efter et bredt flertal fredag stemte for regeringens forslag. Forslaget har fået meget kritik, og tre partier fra den oprindelige aftale stemte imod.

Læs mere
2/6
2023
3. BEHANDLING

Salen: Mindre import og forbrænding af affald

3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse, lov om varmeforsyning, lov om elforsyning og selskabsskatteloven (L 115).

30/5
2023
2. BEHANDLING

Salen: Mindre forbrænding og import af affald til forbrænding

2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse, lov om varmeforsyning, lov om elforsyning og selskabsskatteloven (L 115).

26/5
2023

Konservative stemmer imod lov, der skal give mindre affaldsforbrænding: ”Vi er nødt til at reagere på kritikken”

Der er for stor usikkerhed om CO2-reduktioner og de økonomiske konsekvenser, mener Konservative, der ikke vil stemme for regeringens konkurrenceudsættelse af affaldsforbrænding. Partiet så gerne en helt ny plan.

Læs mere
17/5
2023

Lars Aagaard forsøger at berolige kritikere: Vil se på CO2-fangst på affaldsforbrænding og åbner for flere penge til ramte kommuner

Der er usikkerheder om, hvilke og hvor mange anlæg, der bliver ramt, og hvornår klimagevinsten kommer, når man vælger en markedsbaseret model for affaldsforbrænding. Men det er der foranstaltninger i regeringens forslag, der kan håndtere, sagde klimaminister Lars Aagaard under samråd.

Læs mere
12/5
2023

Norfors-formand frygter konkurs og kæmpetab til ejerkommuner: Det handler ikke om DUT, men om ekspropriation

Det nordsjællandske affaldsselskab Norfors vil ifølge bestyrelsesformand og borgmester at gå konkurs og efterlader ejerkommuner med regningen, hvis Folketinget gennemfører liberalisering af affaldsforbrænding. Han vil kæmpe for erstatning for ekspropriation.

Læs mere
22/5
2023
3/5
2023
1. BEHANDLING

Salen: Mindre forbrænding og mindre import af affald

1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse, lov om varmeforsyning, lov om elforsyning og selskabsskatteloven (L 115).

26/4
2023
FREMSAT

Lovforslag: L 115 (Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet)

Forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse, lov om varmeforsyning, lov om elforsyning og selskabsskatteloven. (Ny organisering af affaldsforbrændingssektoren og konkurrenceudsættelse af forbrændingsegnet affald).

9/2
2023

To år efter KL's "dødsliste" blev skrottet: Regeringen klar med plan for mindre affaldsforbrænding

Forligskredsen bag klimaplanen for affaldsområdet mødes torsdag, hvor regeringens planer for en fremtidig konkurrencemodel for affaldsenergien ventes præsenteret. Borgmester og fjernvarmebranche er kritiske.

Læs mere
12/2
2021

Myndigheder vender tomlen ned til KL’s “dødsliste”

AFFALD: KL’s plan for en kontrolleret nedlukning af affaldsforbrændingsanlæg er blevet dumpet af de statslige myndigheder. Venstre peger på en liberalisering af sektoren som næste skridt, mens Enhedslisten træder på bremsen.

Læs mere