14 kommuner vil have lov at hæve skatten med over 700 millioner kroner

Behovet for at hæve skatteindtægterne overstiger med adskillige længder ønskerne om sænke skatten i kommunernes budgetter for 2023. Udover København er blot fire andre kommuner klar til at sænke skatten.

Frederiksberg Kommunes socialdemokratiske borgmester Michael Vindfeldt vil hæve skatten med 150 millioner kroner i sit første budget, siden han vippede Konservative fra magten på rådhuset.
Frederiksberg Kommunes socialdemokratiske borgmester Michael Vindfeldt vil hæve skatten med 150 millioner kroner i sit første budget, siden han vippede Konservative fra magten på rådhuset.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Hvis alle kommuner skruer lige så meget på skatteskruen, som de har bedt om lov til at kunne gøre, så vil det udløse en stor statslig straf.

Presset for at hæve skatten er nemlig langt større end ønskerne om at sænke. Det fremgår af ansøgningerne til Indenrigsministeriets pulje for skattestigninger og -nedsættelser for 2023.

14 kommuner har bedt om lov til at øge skatten for i alt 721,6 millioner kroner. Opgjort i kroner er det Frederiksberg og Slagelse, der lægger op til at kradse mest mere ind fra deres borgere med ansøgninger om skattestigninger på henholdsvis 150 og 131,4 millioner kroner.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00