Fra landets laveste kommuneskat til tæt på gennemsnittet: ”Politisk makværk” koster Gentofte-borgere hundredvis af millioner

Gentofte har i årtier haft en af landets absolut laveste skatteprocenter, men nu er det slut. Efter udligningsreformen er skatten blevet skruet mærkbart op. Men stadig ikke nok til at kompensere for det reelle tab på reformen, siger borgmester Michael Fenger.

I Gentofte Kommune har borgmester Michael Fenger (K) over de seneste år gennemført en markant skattestigning for at kunne finansiere tabet på udligningsreformen fra 2020. Og det er ikke slut endnu.<br>
I Gentofte Kommune har borgmester Michael Fenger (K) over de seneste år gennemført en markant skattestigning for at kunne finansiere tabet på udligningsreformen fra 2020. Og det er ikke slut endnu.
Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det blev kun nævnt to kommuner, da statsminister Mette Frederiksen (S) i januar 2020 præsenterede konturerne af en reform af den kommunale udligningsordning.

Der skulle flyttes penge fra velhavende til mere socialt udfordrede kommuner, og det indkapslede statsministeren med Gentofte og Kalundborg.

Førstnævnte ville blive en af de helt store bidragsydere, mens sidstnævnte ville være blandt de store modtagere fra reformen.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00