Styrelse i hård modvind efter tilsynskritik af ældrepleje: ”Tæt på fake news”

Ældrechefer, Dansk Selskab for Patientsikkerhed og KL langer ud efter Styrelsen for Patientsikkerhed for at overdrive kritiske konklusioner om kvaliteten i ældreplejen. Styrelsen har ”strammet” for meget, vurderer ekspert.

Styrelsen for Patientsikkerhed advarer om udbredte problemer med blandt andet medicinhåndtering og forebyggelse af liggesår i ældreplejen.<br>
Styrelsen for Patientsikkerhed advarer om udbredte problemer med blandt andet medicinhåndtering og forebyggelse af liggesår i ældreplejen.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det lignede mere misinformation end faglig oplysning til borgere og beslutningstagere, da Styrelsen for Patientsikkerhed i sidste uge gik i medierne med en opsamling på de seneste tilsyn med ældreplejen.

Det er i hvert fald det indtryk, man sidder tilbage med i Dansk Selskab for Patientsikkerhed og blandt ældrechefer på en række af landets rådhuse oven på historier om, hvordan udbredte fejl i ældreplejen risikerer at koste ældre mennesker livet.

I et debatindlæg skrevet sammen med 11 kommunale ældrechefer kalder Dansk Selskab for Patientsikkerhed styrelsens kommunikation om tilsynsresultaterne for ”tæt på fake news”.

0:000:00