Om  
Birgitte Possing
Johan Uggla
Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla

Possing afløser Johan Uggla i bestyrelsen for A.P. Møller Fonden

Professor emerita Birgitte Possing (68) er ny i bestyrelsen for A.P. Møller Fonden, hvor hun skal styrke de humanistiske kompetencer. Hun afløser Johan Uggla (45), der har siddet i bestyrelsen i fire år. 

Rasmus Nielsen

”Vi byder Birgitte Possing velkommen. Birgitte Possing vil med sin kulturhistoriske forskningsbaggrund og ledelseserfaring i høj grad styrke bestyrelsens humanistiske kompetencer,” siger formanden for A.P. Møller Fonden Ane M. M. Uggla på fondens hjemmeside. Hun føjer til:

”Jeg vil samtidig gerne takke Johan Uggla for en stor og vigtig indsats i Fonden. Johan har ikke mindst bidraget til udvikling af Danmark gennem projekter inden for det sociale område og uddannelse ligesom til betydningsfulde donationer som restaurering af Hammershus, bygningen af Mærsk-Tårnet samt etablering af Operaparken og Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping,” siger altså Ane M.M. Uggla om sin søn, der er vokset op i Stockholm og er uddannet civilingeniør.

Aktiv kvinde
Birgitte Possing er professor emerita, dr.phil., selvstændig forfatter, rådgiver og foredragsholder. Hun har mange års erfaring fra forskningens verden fra bl.a. Aarhus og Københavns Universiteter, Danmarks Lærerhøjskole, Det Kgl. Bibliotek, Nationalmuseet, Rigsarkivet og Danmarks Humanistiske Forskningscenter, oplyser fonden.

Birgitte Possing er kendt som en god formidler. Hun har skrevet og udgivet historisk-dokumentariske biografier om fremtrædende skole-, kultur- og politiske personligheder. 

"Fra 2018 har jeg sat et nyt fokus, nemlig på magtens modstand mod kvinder på ledende poster i politik, videnskab, kultur, medier, organisationer gennem de seneste århundreder. Bogen "Argumenter imod kvinder fra demokratiets barndom" er et resultat af dette," forklarer Birgitte Possing på sin omfattende hjemmeside, possing.dk.

Hér oplyser hun, at "fra 2017 holdt jeg op som aktiv i bestyrelser". Et standpunkt, den aktive kvinde havde, indtil hun indtog et nyt.

Tre kvinder, to mænd
Herefter består bestyrelsen for den store fond fra 26. marts 2021 af følgende:

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla (formand)
Lars-Erik Brenøe
Claus V. Hemmingsen
Alette Mærsk Mc-Kinney Sørensen
Birgitte Possing

Fakta:
Fondens bestyrelse skal bestå af mindst fire og højst syv medlemmer. To medlemmer afgår hvert år, men kan genvælges. Der afholdes fire møder årligt. 

A.P. Møller Fonden modtager årligt ca. 1.600 ansøgninger og har i en årrække støttet omkring 200-300 projekter om året.

Samlet er der fra 2013 til 2019 bevilget støtte for 6,67 mia. kr., herunder ekstraordinært 1 mia. kr. fra 2013 til at styrke undervisningen i den danske folkeskole og 750 mio. fra 2016 på socialområdet, navnlig til udsatte borgere.

Fonden ejer 100 % af aktierne i A.P. Møller Holding A/S, som ejer 41,51 % af kapitalen og 51,45 % af de stemmeberettigede aktier i A.P. Møller - Mærsk A/S.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Birgitte Possing

Professor emerita, forfatter, bestyrelsesmedlem, A.P. Møller Fonden
dr.phil. (Københavns Uni. 1992), cand.mag. i historie og etnografi (Aarhus Uni. 1979)

Johan Uggla

Adm. direktør, Maersk Training
civilingeniør (Stockholm)

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla

Formand for A.P. Møller Holding og A.P. Møller & Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal
Tresproglig korrespondent (Handelshøjskolen i København 1969), fil.kand. (Stockholms Uni. 1977)

0:000:00