Om  
Gert Jørgensen
Søren S. Kjær

Borgmester og kommunaldirektør i Sorø politianmeldt af lejere

En ejendom i Sorø blev af kommunen godkendt til salg, uden at det var forbi økonomiudvalget eller kommunalbestyrelsen. En gruppe beboere frygter at have tabt op til 7,6 millioner kroner, og har derfor politianmeldt sagen.

syv lejere fra boligselskaber i Sorø Kommune har politianmeldt borgmesteren i Sorø, Gert Jørgensen (K), samt kommunaldirektøren, Søren S. Kjær, for at have handlet ulovligt, da de godkendte salget af en specifik ejendom i Sorø.

Det skriver de syv lejere i en pressemeddelelse sendt til Altinget tirsdag formiddag.

Lejerne mener at have tabt mellem 800.000 og 7,6 millioner kroner på salget. Det er borgmesteren og kommunaldirektøren, der har det juridiske ansvar, skriver lejerne.

"Vi kan som beboere ikke bare finde os i, at tilsynet ikke varetager vores interesser. Vi kan sammenlagt have lidt et tab på over 7,5 millioner kroner. Det er rigtig mange penge for de borgere, der bor i boliger, der er skabt til at huse de af samfundets borgere, der har færrest midler," skriver Karsten Foskjær, der er en af medunderskriverne af anmeldelsen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bekræfter i en skriftlig kvittering, at anmeldelsen er indberettet.

Ingen kommentarer fra borgmesteren
Borgmester Gert Jørgensen (K) fortæller til mediet sn.dk, at han ikke er bekendt med politianmeldelsen, og at han ikke selv er blevet kontaktet af politiet.

"Det er en ret alvorlig sag, når man politianmelder. Jeg har ikke nogen kommentarer. Jeg skal først se, hvad det er, jeg er blevet politianmeldt for," siger borgmesteren. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Gert Jørgensen

Borgmester (K), Sorø Kommune
HD (R) (KPMG C. Jespersen)

Søren S. Kjær

Fhv. kommunaldirektør, Sorø
cand.agro. (Den Kgl. Veterinær og Landbohøjskole, Københavns Uni. 1994)

0:000:00