Debat

Mød debatpanelet på Altinget | Social & Forebyggelse

DEBAT: Altinget | Social & Forebyggelse har fået nyt debatpanel bestående af fem skarpe kvinder med vidt forskellige tilgange til socialområdet.
Researcher tilknyttet portalerne Sundhed og Social & Forebyggelse. Bachelor fra Roskilde Universitet i socialvidenskab og filosofi.
Vis mere
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Download foto i høj opløsning

Jeg har været ansat på Altinget siden 2005. Jeg er netværks- og innovationsredaktør, men har tidligere været redaktør for Altinget: sundhed miljø, transport og social. Jeg er desuden vært på en stribe sundhedsrelaterede netværk og Altingets psykiatrinetværk. Ud over at udvikle nye tiltag på Altinget skriver jeg også sundhedspolitiske analyser og artikler.

Jeg er uddannet på DMJX i Århus og Hogeschool Van Utrecht i Holland. Under præsidentvalget i 2004 arbejdede jeg fire måneder for DR i Washington som researcher. Og jeg har været en tur forbi DR-Livsstil i Århus i 2005.

Jeg er delvist uddannet landmand og har været udstationeret to gange som FN-soldat.

 

 

Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Fem nye debattører står klar til at præge den socialpolitiske debat på Altinget | Social & Forebyggelse. Se her, hvem de er.

Lisbeth Zornig Andersen, Børnerådet, formand
"Så lyt dog til børnene," sådan lyder det ofte fra Børnerådet. I spidsen for det statslige råd er Lisbeth Zornig Andersen. Hun kan skrive børnehjemsbarn, mønsterbryder, cand.polit. og it-rådgiver på sit CV. Lisbeth Zornig Andersen har været formand for Børnerådet siden januar 2010, og rådet kæmper over en bred kam for at sikre børn flere rettigheder og bedre vilkår i skolen, i fritiden og i forhold til familien. Børnerådet har været en stor modstander af VK-regeringens sænkning af den kriminelle lavalder, og rådet kæmper for en børneombudsmand.

Leena Eskelinen, docent lic.phil, AKF - Anvendt Kommunal Forskning.
Hvad sker der i mødet mellem system og borger? Leena Eskelinen undersøger relationer i det offentlige, sociale arbejde, primært med udgangspunkt i kvalitative forskningsmetoder. Hun har især beskæftiget sig med sociale indsatser på ældreområdet og i beskæftigelsessammenhæng. Leena Eskelinen er uddannet psykolog og har et væld af publikationer bag sig.

Jeanett Bauer, Dansk Psykiatrisk Selskab, formand

Foto: Nicola Fasano
Foto:
Foto: Henrik Petit

Dansk Psykiatrisk Selskab (DPS) er et lægevidenskabeligt selskab, hvis hovedformål er at fremme dansk psykiatri og forskning inden for området. DPS arbejder for, at psykiaterne får den bedst mulige uddannelse, og at befolkningen til stadighed har adgang til optimal psykiatrisk behandling. Det er en udfordrende opgave på grund af det stigende mismatch mellem ressourcer og aktiviteter – et mismatch, der flere gange har fået DPS til at råbe vagt i gevær. DPS mærkesager er bl.a., at der brug for en national handlingsplan for dansk psykiatri, og at finansieringen bør være stabil og ikke satspulje-baseret. Jeanett Bauer er ph.d. og overlæge på Psykiatrisk Center København.

Mette Deding, cand. oecon., ph.d., leder af SFI Campbell, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.
Hvad virker, og hvor virker det? Mette Dedings arbejde er centreret omkring omsættelsen af viden og forskning til praksis og udbredelse. Med værktøjer som evidensundersøgelse og effektmåling undersøges det, hvordan vi opnår de mest brugbare metoder og viden på velfærdsområdet, og hvordan det bredes ud og bliver relevant i flere sammenhænge. Særligt har Mette Deding i øjeblikket fokus på børneområdet, og hun har tidligere arbejdet med blandt andet familie-, arbejdslivs- og kønsforskning.

Foto:
Foto:

Thyra Frank, socialordfører, Liberal Alliance
Utraditionel plejehjemsleder, forfatter og foredragsholder om ældrepleje og nu også folketingsmedlem. Det er bare nogle af de ting, som Liberal Alliances socialordfører kan skrive på sit CV. Hvad den sygeplejerskeuddannede Thyra Frank vil skrive i sine debatindlæg, får du at se. Men hun er gået til valg på at sikre de ældre en værdig pleje og bekæmpe regelrytteri og mistillid i hele den sociale sektor.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lisbeth Zornig Andersen

Stifter, leder, Huset Zornig, formand, SIF, Herberget Overførstergården, forfatter
cand.polit. (Københavns Uni. 1994)

Mette Deding

Vicedirektør, Vive
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1994), ph.d. i økonomi (Aarhus Uni. 1999)

Thyra Frank

Fhv. ældreminister, MF (LA), fhv. forstander, OK-Hjemmet Lotte (1988-2011)
sygeplejerske (Frederiksberg Sygeplejeskole 1982), diplom i ledelse (Danmarks Sygeplejehøjskole 1991)

0:000:00