Fyret tilsynschef: Tilsynsområdet skal have dobbelt så mange ansatte  

TILSYN: Hvis politikerne vil have løst problemerne med Sundhedsstyrelsens tilsyn, så skal styrelsens fremlagte handlingsplan følges op med ansættelse af dobbelt så mange ansatte som nu, vurderer den fyrede tilsynschef, Anne Mette Dons. Oppostionen kræver penge til området.  

Sundhedsstyrelsens
tidligere tilsynschef, Anne Mette Dons, peger på, at tilsynsmyndighederne i
Norge og Sverige har markant flere ansatte end i Danmark.
Sundhedsstyrelsens tidligere tilsynschef, Anne Mette Dons, peger på, at tilsynsmyndighederne i Norge og Sverige har markant flere ansatte end i Danmark.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det virker mærkværdigt, at sundhedsministeren tror, at man kan sætte gang i så omfattende forandringer, uden at det kræver flere penge ressourcer til området.

Mai Mercado (K)
Sundhedsordfører

Det er naivt at tro, at Sundhedsstyrelsens handlingsplan på tilsynsområdet kan gennemføres uden ekstra midler. Sådan lyder det blandt andet fra SF og Konservative.

Det sker, efter at Sundhedsstyrelsens fyrede tilsynschef, Anne Mette Dons, har vurderet, at Sundhedsstyrelsens handlingsplan kun i teorien vil gøre styrelsen i stand til at forhindre strømmen af skandalesager på området, som er dukket op de seneste år.

”Den fremlagte plan vil efter min vurdering kræve, at man fordobler antallet af ansatte på Sundhedsstyrelsens tilsynsområde fra 40 til omkring 80. Handlingsplanen er omfattende, hvor man på en række områder vil intensivere og forbedre tilsynet på hele sundhedsområdet,” siger Anne Mette Dons. Hun var chef for tilsynsområdet i ni år, indtil hun forleden blev fyret, i forbindelse med at Sundhedsstyrelsens handlingsplan blev fremlagt.  

0:000:00