Mandag inviterer minister erhvervslivet til “speeddating” om nye erhvervskandidater: “Vi lader fantasien få frit løb”

Regeringen lægger med universitetsreformen op til, at hver femte studerende skal gå på en erhvervskandidat, hvor man arbejder sideløbende uden SU. Hvis det mål skal indfries, skal ordningen være så fleksibel som mulig, siger dansk erhvervsliv.

I fremtiden vil regeringen gerne have 20 procent af de studerende til at gå på en kandidatuddannelse. Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) mødes med erhvervslivet for at diskutere, hvordan det bedst lader sig gøre. 
I fremtiden vil regeringen gerne have 20 procent af de studerende til at gå på en kandidatuddannelse. Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) mødes med erhvervslivet for at diskutere, hvordan det bedst lader sig gøre. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Marie Møller MunksgaardChris Lehmann

Det må ikke være bøvlet for hverken virksomheder eller studerende at starte på regeringens nye erhvervskandidater, der blev skabt som en del af regeringens universitetsreform fra sommeren 2023.

Hvis de nye kandidatuddannelser bliver besværliggjort af for mange kontrakter, regler og krav til virksomhederne, bliver det nemlig svært for regeringen at nå målet om at få hver femte studerende til at læse en erhvervskandidat.

Sådan lyder meldingen fra aktører i dansk erhvervsliv forud for et rundbordsmøde i Uddannelses- og Forskningsministeriet mandag, hvor Christina Egelund (M) har inviteret erhvervslivet til at komme med input til de nye kandidatuddannelser.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00