Kæmpe ngo vil have ændret retning på klimabistanden

Finansieringen af klimatilpasning skal skaleres op, og det skal være nu. Lederen af en af verdens største udviklingsorganisationer har et budskab med til København, hvor opvarmningen til COP-forhandlingerne er gået i gang denne uge.

Byen Mongla er et af de få steder i Bangladesh, hvor landets tusinder af klimaflygtninge kan finde arbejde. Gennem fire år er investeringer i byens industri fordoblet. 
Byen Mongla er et af de få steder i Bangladesh, hvor landets tusinder af klimaflygtninge kan finde arbejde. Gennem fire år er investeringer i byens industri fordoblet. Foto: AP Photo/Mahmud Hossain Opu
Mikala Satiya Rørbech

Det er et problem, at de internationale klimaforhandlinger handler så meget om grøn omstilling af teknologien og ikke ret meget om, hvordan man hjælper de mennesker, der rammes af klimaforandringerne

Budskabet fra Asif Saleh, administrerende direktør for BRAC, en af verdens største udviklingsorganisationer, er ikke til at misforstå.

”Klimaforandringerne er et ægte globalt problem, men løsningerne skal findes lokalt. Der er brug for at få mere fokus på klimatilpasningen de steder, hvor konsekvenserne rammer hårdest, og det kræver investeringer at skalere løsningerne,” siger Asif Saleh.

Nye teknologier skal spille en rolle i klimaindsatsen, men det er et middel, ikke målet i sig selv

Asif Saleh
BRAC

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00