Om  
Lea Wermelin

Miljøminister Lea Wermelin er ny Young Global Leader

World Economic Forum har udnævnt Lea Wermelin (S) som Young Global Leader. Miljøministeren træder dermed ind i et internationalt netværk, hvis ambitioner er at ændre verden til det bedre.

Jon Michelsen

Miljøminister Lea Wermelin (S) er blevet udnævnt som Young Global Leader.

Det oplyser Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

Med udnævnelsen indtræder hun i et internationalt netværk af unge politikere, erhvervsledere og forskere, der alle arbejder målrettet efter at ændre verden til det bedre.

Et at netværkets formål er i samme omfang at skabe en mere bæredygtig fremtid. Og det er her, Lea Wermelin (S) håber på at kunne bidrage med danske perspektiver på den grønne omstilling. En udfordring, der glæder miljøministeren:

”Vores klode står over for enorme udfordringer med både en klimakrise og en biodiversitetskrise, som det er vores generations opgave at samarbejde om at løse i fællesskab,” udtaler hun i meddelelsen og fortsætter:

"Nu gælder det for mig om at finde ud af, hvordan jeg kan bruge netværket til at påvirke den globale dagsorden i en grønnere retning. Her kan jeg trække på de unikke erfaringer, vi i Danmark har gjort os på miljøområdet. Og jeg ser frem til at møde de andre fra hele verden og få nye idéer og perspektiver på de kriser, vi står over for."

Titlen som ’Young Global Leader’ udnævnes af World Economic Forum, der i år har udnævnt 112 personer fra 56 forskellige lande. For at blive udnævnt skal man være under 40 år gammel.

Lea Wermelin indtræder desuden i et netværk, der tidligere har budt på prominente navne som den franske præsident Emmanuel Macron og Facebook-stifteren Mark Zuckerberg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lea Wermelin

MF (S), fhv. miljøminister
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00