Følg L 1 Finanslov for finansåret 2021
(Finansministeriet)


Fremsat af: Nicolai Wammen (Finansminister, MF (S))
Ministerområde: Finansministeriet
Status: Vedtaget
22/12
2020

Salen: Finanslov for finansåret 2021 (3. behandling, 2. del)

3. behandling, 2. del, af forslag til finanslov for finansåret 2021 (L 1).

22/12
2020

Salen: Finanslov for finansåret 2021 (3. behandling, 1. del)

3. behandling, 1. del, af forslag til finanslov for finansåret 2021 (L 1).

22/12
2020

Nye midler sikrer plan for generations­forureninger: ”Nu sker der endelig noget”

FINANSLOV: Region Hovedstaden er klar med fordelingen af de penge, man fik til generationsforureninger på finansloven. Oprensning af Hovedstadens forureninger begynder først i næste fase.

Læs mere
10/12
2020

"Beskæmmende", "skuffende" og "bekymrende": Børnene fra Moria-lejren kom ikke på finansloven

FINANSLOV: Støttepartierne stod under finanslovsforhandlingerne sammen om et forslag, der skulle hente flere hundrede børn fra den nedbrændte Moria-Lejr til Danmark. Men det lykkedes ikke at overtale regeringen: "Min fornemmelse er, at regeringen hellere vil gå af," siger Radikales politiske ordfører.

Læs mere
10/12
2020

Et koloni-forslag fandt vej til finansloven. Nu ringer "de røde alarmklokker" hos Messerschmidt

KOLONITIDEN: Racismedebatten rummer "en masse antagelser om", hvad vi mener, ved og ikke ved om Danmarks fortid som kolonimagt, siger forskningschef fra Nationalmuseet, der har fået en million på finansloven til at undersøge, om formidlingen af Danmarks kolonihistorie kan styrkes.

Læs mere
9/12
2020

Formænd for erhvervshuse åbner dørene på vid gab for nye regionale vækstteams

OMSTILLING: De tværkommunale erhvervshuse er det eneste rigtige sted at forankre finanslovens nye regionale vækstteams. Det mener erhvervshusenes egne formænd, der venter utålmodigt på flere oplysninger fra regeringen.

Læs mere
9/12
2020

Filmpulje og hashhund blandt nordatlantiske fingeraftryk på finansloven

FINANSLOV: Dette års nordatlantiske pulje på finansloven består af støtte til en broget skare af initiativer og projekter i Grønland og på Færøerne.

Læs mere
8/12
2020

Derfor lod Radikale boksehandskerne hænge til efter finansloven

ANALYSE: Radikale kritiseres for at have solgt sig for billigt ved finanslovsbordet. Men måske gemmer de bare det store slagsmål om arbejdsudbud til en arena, hvor venstrefløjen ikke har vetoret.

Læs mere
7/12
2020

Støttepartier sikrer bredbåndspulje trods regeringens ønske om at sløjfe den

NEDERLAG: For andet år i træk forsøgte S-regeringen at skrotte bredbåndspuljen. Men uden held. Støttepartierne har sikret en pulje på 100 millioner kroner til hurtigt internet i landets ydreområder.

Læs mere
7/12
2020

Aftale sikrer midler til økologi, lavbundsjorde og ny teknologi

AFTALE: En ny finanslov for 2021 prioriterer penge til flere grønne fødevaretiltag. Desuden slår aftalepartierne fast, at nye teknologier "er afgørende for at opnå væsentlige reduktioner af udledningen af drivhusgasser fra landbrugssektoren".

Læs mere
7/12
2020

Aftale sikrer midler til udfasning af oliefyr, udtag af lavbundsjorde og CO2-lagring

AFTALE: S-regeringen, Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet er søndag blevet enige om en ny finanslov for 2021. Den giver blandt andet penge til geotermi og klimabistand, og så overlever bredbåndspuljen. Få overblikket her.

Læs mere
7/12
2020

Her er børnenes finanslov

AFTALE: Regeringen og støttepartierne er blevet enige om at fremrykke minimumsnormeringerne til 2024, at udvide ordningen for gratis psykologhjælp og styrke indsatsen over for unge, der er blevet krænket på nettet. Få overblikket her. 

Læs mere
7/12
2020

Analyse: En finanslov med opbakning fra Enhedslisten til DI

FINANSLOV: Finansminister Nicolai Wammen kunne sammen med en samling tilfredse støttepartier lande den mest udramatiske finanslov i årevis. Tilbage står de blå partier, der må konstatere, at minkskandalen ikke har svækket regeringens forhandlingspositioner.

Læs mere
6/12
2020

Ekstra klimabistand kom med på finansloven – men den er lavere end i 2020

FINANSLOV: "Den positive reaktion må være, at det er bedre end ingenting," siger Care-direktør om additionel klimabistand på 100 millioner kroner, som støttepartierne fik forhandlet ind i finansloven for næste år. Det er 50 millioner kroner under niveauet i 2020.

Læs mere
6/12
2020

Partier bag finanslov: Kulturen er endelig på toppen af dagsordenen

DAGSORDEN: Finansloven er faldet på plads, og både kulturministeren og støttepartierne, SF og Radikale Venstre, glæder sig over, at kulturen fylder.

Læs mere
6/12
2020

Droppede DR-besparelser, børn-børn-børn og kolonihistorie: Her er kulturens finanslov

FINANSLOV: En forundersøgelse af styrket forskning og formidling af Danmarks kolonihistorie og en børnepakke til 185 millioner kroner. Få overblikket over hele kulturen på finansloven for 2021 her.

Læs mere
6/12
2020

Regeringen og støttepartierne er enige om ny finanslov: ”Det er grundlæggende et nybrud i krisepolitikken”

AFTALE: Regeringen, Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet er søndag blevet enige om en ny finanslov for 2021. Aftalen står dog ikke alene, for partierne er samtidig blevet enige om en række tiltag, som skal holde hånden under den danske økonomi efter coronakrisen.

Læs mere
6/12
2020

Overblik: Her er hovedpunkterne i finansloven

DOKUMENTATION: Generationsforureninger, minimumsnormeringer og flere penge til ungdomsuddannelserne. Det er nogle af de ting, der har fundet vej til næste års finanslov. Få overblik over hovedelementerne her.

Læs mere
4/12
2020

Bredt flertal bag ny aftale om Det Kongelige Teater: Musicals bliver en del af repertoire

AFTALE: Musicals blev det helt store stridspunkt i forhandlingslokalet, da kulturministeren skulle samle et flertal bag en flerårig aftale om Det Kongelige Teater. 

Læs mere
3/12
2020

For tredje gang i 12 år: Finansloven er igen sent på den

MENS VI VENTER: Årets finanslovsaftale er fem dage fra at slå rekorden som den seneste i 12 år. Det er blot tredje gang i samme periode, at aftalen ikke er landet før december.

Læs mere
2/12
2020

Overblik: Det skal du holde særligt øje med i årets sidste forhandlinger

SLUTSPURT: Finanslov, grøn skattereform, elbiler, coronakickstart og måske ny regulering af fjernvarmen, slutdato for Nordsøolien og Dan Jørgensens (S) første store klimaeksamen. Der er fart på forhandlingerne i årets sidste måned.

Læs mere
1/12
2020

Holstein: Finansloven er støttepartiernes pant

Q&A: Regeringens støttepartier har en interesse i at vente med at afslutte finansloven, så de kan få flere grønne indrømmelser i de sideløbende forhandlinger. Det siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, der først forventer finansloven landet søndag.

Læs mere
26/11
2020

Venstre: “Erhvervspolitikken er et klart politisk konfliktområde i Danmark”

UDSPIL: Torsten Schack Pedersen blæser til angreb mod regeringens erhvervspolitik. Venstre foreslår med sit finanslovsudspil skattelettelser for mere end to milliarder kroner.

Læs mere
25/11
2020

Uafhængigt ældretilsyn fortsætter og styrkes med nyt rejsehold

RESERVEN: Med aftalen om fordeling af reserven efter den nu nedlagte satspulje har bredt flertal afsat 62 millioner kroner til videreførelse og styrkelse af ældretilsynet. Påbud skal fremover følges op af obligatoriske opfølgnings- og læringsforløb.

Læs mere
19/11
2020

Flere partier efterlyser bedre viden om kulturlivet: R vil have analyseinstitut

VIDEN: Radikale går til finanslovsforhandlingerne med et ønske om at oprette Kulturens Analyseinstitut, fordi der er behov for mere systematisk viden om kulturlivet. Kulturminister er enig i målet, men betænkelig ved midlet.

Læs mere
22/12
2020
19/11
2020
2. BEHANDLING

Salen: Finanslov for finansåret 2021

2. behandling af forslag til finanslov for finansåret 2021 (L 1).

17/11
2020

Dagpenge splitter partier ved finanslovsbordet

FLEXICURITY: Dagpengeniveauet har nået et kritisk lavpunkt, advarer fagforbund. Enhedslisten og SF kræver handling, men foreslår hver deres løsning. Regeringen og Radikale mener, at finansloven skal bruges til mere presserende udfordringer.

Læs mere
12/11
2020

Radikale vil fastholde udviklings- og forskningsfradrag på 130 procent

FORSLAG: Radikale vil bruge milliardbeløb på at fastholde virksomhedernes udviklings- og forskningsfradrag på 130 procent efter 2021. Det er partiets dyreste erhvervsforslag til den kommende finanslov. Se alle Radikales erhvervsforslag her.

Læs mere
10/11
2020

Regeringen vil afsætte milliarder til lokal genopretning og oprette regionale vækstteams

FINANSLOV: Syv nye regionale vækstteams og to milliarder kroner til omstilling af erhvervslivet i de hårdest coronaramte dele af landet er blandt regeringens forslag til at skabe nye job og fastholde arbejdspladser.

Læs mere
10/11
2020

Trods udsigt til presset økonomi: Støttepartier fastholder velfærdskrav for milliarder

FINANSLOV: Coronakrisen kan sætte økonomien under fornyet pres, og regeringen vil ikke garantere penge til at løfte velfærden de kommende år. Støttepartier kræver fortsat finanslov med flere penge til ældre og børn.

Læs mere
9/11
2020

Wammen varmer op til forhandlinger om finansloven med tre nye coronatiltag

STIMULANS: Danmark er på ny ramt af økonomisk usikkerhed, og det kræver nye initiativer. Sådan siger finansminister Nicolai Wammen (S), som har tre nye forslag med, når regeringen mandag indleder forhandlingerne om finansloven med en række sættemøder.

Læs mere
9/11
2020

Radikale vil hæve alkoholafgiften med 10 procent

DOKUMENTATION: I et nyt finanslovsudspil vil Radikale Venstre sætte midler af til højdosis influenzavaccine til alle over 75 år, fjerne tolkegebyret og undgå flaskehalse ved ansættelse af udenlandske læger. Som en del af finansieringen foreslår partiet at hæve afgiften på alkohol med 10 procent. 

Læs mere
5/11
2020

Her er Radikales finanslovsudspil

DOKUMENTATION: R vil omlægge en tredjedel af dansk landbrug til skove. Og så vil partiet have bedre indeklima i skolen, en kønskommission og stop for besparelser i DR. Få overblik over R's forslag til finanslov og se, hvor partiet vil finde pengene, her.

Læs mere
30/10
2020

Radikale vil bruge 300 millioner på klimabistand til verdens fattigste

FINANSLOV: "Det er ikke sådan, at bare det lugter lidt af grønt, er det klimabistand. Det ved regeringen jo også godt selv," siger De Radikale, der på sigt vil bruge en milliard kroner på klimahjælp til verdens fattigste. Partiet kan dog ikke sige, hvornår målet skal være nået.

Læs mere
29/10
2020

Radikale vil bruge en halv milliard på digitalisering og dataadgang

FINANSLOV: Der er et kæmpe potentiale i at stille offentlige data til rådighed for virksomheder og borgere, mener Radikale. De vil derfor bruge en halv milliard fra den såkaldte corona-krigskasse på bedre offentlig digitalisering og øget adgang til data.

Læs mere
28/10
2020

Støttepartier kritiserer udspil til forskningsaftale: Færre midler til fri forskning er "helt forkert"

UDKAST: Den forskningsaftale, Folketingets partier forhandler om i disse dage, vil formentlig ende med at betyde et større beløb til Innovationsfonden og et mindre til fri forskning end tidligere år. I alt skal partierne fordele over 3 milliarder kroner.

Læs mere
27/10
2020

SF kræver flere penge til ulandsbistanden: Halvdelen skal bruges på klimatiltag

FINANSLOV: "Udviklingsbistanden er blevet barberet år efter år. Nu er det tid til at tage et skridt i den anden retning," siger SF's udviklingsordfører. Partiet lægger i sit udspil til en ny finanslov op til at hæve bistanden med 300 millioner kroner hvert år de kommende år.

Læs mere
6/10
2020
FREMSAT

Lovforslag: L 1 (Finansministeriet)

Forslag til finanslov for finansåret 2021.