Om  
Henrik Vindfeldt

Efter fusion med Alternativet - Grøn Alliances politiske leder stiller ikke op til valget

Grøn Alliance bliver en del af Alternativet, men det bliver uden Grøn Alliances politiske leder på stemmesedlen. Henrik Vindfeldt har besluttet, at han ikke stiller op til næste folketingsvalg. 

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Simon Solkær Lassen

To grønne partier blev til ét i går aftes, da Alternativet meddelte i en pressemeddelelse, at Grøn Alliance (red. fusion af Veganerpartiet og De Grønne) bliver en del af partiet. Det sker som en af flere store nyheder fra partiet, hvor stifter og tidligere formand for partiet, Uffe Elbæk, meldte sig ind i partiet igen fredag efter at have været en del af Frie Grønne de sidste to år. 

Dagen efter partifusionen har stifter og politiske leder af Grøn Alliance, Henrik Vindfeldt, meddelt, at han ikke stiller op for Alternativet ved det kommende folketingsvalg. 

"Det har været hårdt at række hånden op og sige, at vi skal behandle dyrene ordentligt, og at vi måske skal lade være med at spise nogle af de produkter, der ligger i køledisken. Jeg har virkelig tillid til, at Alternativet formår at løfte den her opgave," forklarer Henrik Vindfeldt til DR.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00