Apartheid og to forskellige barndomshjem skabte retfærdighedssans hos kommende Globalt Fokus-chef

Globalt Fokus’ kommende sekretariatschef Mette Müller Kristensen ser frem til at varetage udviklingsorganisationernes interesser – også når det indebærer kritik af ministre og politikere. Frøet til hendes mangeårige trang til at tale de mindst privilegeredes sag blev sået i hendes opvækst.

Foto: Great Minority
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Da Mette Müller Kristensen var barn, blev hendes forældre skilt. Den ene flyttede ind i et alment boligbyggeri og den anden til Hellerup.

Og selvom vi har talt os igennem mange omveje og nedslagspunkter, og over halvdelen af interviewtiden er gået, ender hun alligevel med at dele den oplysning, trods en vis vægring. Fordi netop de to barndomshjem – om end ikke udelukkende – både har skærpet hendes blik for privilegier og ulighed og rustet hende til at navigere i forskellige sociale og kulturelle lag.

”Både dem i de blå skjorter og alle andre typer, selvom det måske lyder lidt karikeret. Men det betød, at jeg tidligt fik en bevidsthed om, at der er forskel på, hvad man har med hjemmefra, og hvad det giver af muligheder og barrierer,” siger hun. 

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00