Fonde ændrer i DNA for ikke at ende som zombier

Sidste år fik 42 almennyttige fonde lov til at ændre i deres vedtægter. Ifølge rådgiver viser behovet for forandring kun toppen af isbjerget af udfordringer blandt fondene.

Den Kongelige Livgardes Fond er på listen over fonde som i 2023 fik truffet afgørelse om ændringer i vedtægtsbestemmelser for fondens formål. Fonden, der blev dannet i 2017 ved sammenlægning af syv mindre fonde og legater, støtter blandt andet udgivelse af en mindebog og tidligere musikere i livgarden. 
Den Kongelige Livgardes Fond er på listen over fonde som i 2023 fik truffet afgørelse om ændringer i vedtægtsbestemmelser for fondens formål. Fonden, der blev dannet i 2017 ved sammenlægning af syv mindre fonde og legater, støtter blandt andet udgivelse af en mindebog og tidligere musikere i livgarden. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

Sidste år gav Civilstyrelsen grønt lys til at ændre fundatserne i 42 almennyttige fonde.

Sagsbehandlingen har i nogle tilfælde været over et år undervejs, men fælles for fondene på den liste fra Civilstyrelsen, som Altinget har fået adgang til er, at fondene har ønsket at ændre i deres vedtægter vedrørende fondens formål.

Ændringerne strækker sig fra fornyelse af uddelingsområder til opdaterede retningslinjer for bestyrelsens arbejde og sammensætning af medlemmer eller ændringer i, hvem der kan ansøge om fondens midler. 

Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00