Novo Nordisk Fonden vil øge andelen af donationer til udlandet

Fonden bag medicinalgiganten vil fremover uddele flere penge til aktiviteter uden for Danmark. SF efterlyser en diskussion af fondenes fradragsordninger.

I september indgik medicinalvirksomheden Novo Nordisk en aftale med sydafrikanske Aspen om at producere insulin til diabetespatienter i Afrika. Nu skal fondens uddelinger i højere grad følge, hvor virksomheden tjener sine penge.
I september indgik medicinalvirksomheden Novo Nordisk en aftale med sydafrikanske Aspen om at producere insulin til diabetespatienter i Afrika. Nu skal fondens uddelinger i højere grad følge, hvor virksomheden tjener sine penge.Foto: Foto: Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

Omkring 99 procent af Novo Nordisk koncernens indtægter stammer fra salg af lægemidler uden for Danmarks grænser, mens kun 10-15 procent af de filantropiske uddelinger fra Novo Nordisk Fonden går til aktiviteter i udlandet.

Den balance kommer til at ændre sig fremover. 

På et bestyrelsesmøde i weekenden besluttede Novo Nordisk Fondens bestyrelse, med formand Lars Rebien for bordenden, at der fremover skal uddeles flere af fondens penge til aktiviteter udenfor Danmark, så det afspejler, hvor virksomheden har sin forretning og investeringer henne. 

Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00