Nu skal maritime forskningsmillioner ud at rulle: ”Vi skal vise politikerne, at vi kan noget”

Fredag er der første møde i Maritimt Forskningsforum, hvor en bred vifte af aktører skal drøfte, hvordan de danske maskinmesterskoler bedst bruger 28 millioner kroner til grøn, maritim forskning. Drømmen er at få en permanent bevillig til forskning i fremtiden.

"Maskinmestrene er en meget eftertragtet medarbejdergruppe for energisektoren. De er som en schweitzerkniv, der kan bruges til rigtigt mange ting,” siger  Jan Hylleberg, der er viceadministrerende direktør i Green Power Denmark.
"Maskinmestrene er en meget eftertragtet medarbejdergruppe for energisektoren. De er som en schweitzerkniv, der kan bruges til rigtigt mange ting,” siger  Jan Hylleberg, der er viceadministrerende direktør i Green Power Denmark.Foto: Rikke Kjær Poulsen/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Det er første gang de danske maskinmesterskoler prøver at få en så stor en pose penge til forskning i grøn omstilling på det maritime område.

Og for at de i alt 28 millioner kroner – der er afsat via forskningsreserven – bliver brugt bedst muligt mødes en række aktører fredag for at drøfte emnet. Det sker i regi af Maritimt Forskningsforum. 

Hvis det for alvor skal batte, skal vi have en fast bevilling til forskning på det her område fremadrettet

Anders Hanberg Sørensen
Rektor, Aarhus Maskinmesterskole

Anders Hanberg Sørensen, der er rektor ved Aarhus Maskinmesterskole, er blandt deltagerne. Han lægger ikke skjul på, at der for dem er tale om en meget vigtig sag.

Altinget logoMaritim
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget maritim kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00