Miljøkommissær er bekymret over grønne tilbageskridt i EU: "Der mangler stadig brikker i puslespillet"

EU har endnu ikke alle værktøjerne til at leve op til de grønne mål, der er sat, advarer EU's miljøkommissær. I Europa-Parlamentet er der store uenigheder om, hvor ambitiøse man skal være for at komme i mål med de grønne ambitioner.

Miljøkommissær Virginijus Sinkevičius roser Europa-Parlamentet for, at store dele af EU's grønne pagt er vedtaget med store flertal. Men arbejdet er langt fra overstået, understreger han.
Miljøkommissær Virginijus Sinkevičius roser Europa-Parlamentet for, at store dele af EU's grønne pagt er vedtaget med store flertal. Men arbejdet er langt fra overstået, understreger han.Foto: John Thys/AP/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Den grønne lovgivningsmaskine i EU har haft travlt siden klimavalget i 2019. Men EU-politikerne er ikke i mål endnu.

Sådan lød budskabet fra EU's miljøkommissær, Virginijus Sinkevičius, da han onsdag indtog talerstolen i Europa-Parlamentet i Strasbourg.

"Realiteten er, at der stadig mangler brikker i puslespillet. Uden disse brikker – som for eksempel naturgenopretningsloven – vil vi mange de nødvendige værktøjer til at leve op til de bindende mål, som vi sammen er blevet enige om," sagde kommissæren.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00