Q&A med K's it-ordfører: "Der er ikke sket noget. Det er det, der er den største udfordring. "

Konservatives it-ordfører Katarina Ammitzbøll kritiserer regeringen for deres manglende initiativ indenfor området. I stedet peger hun på, at Danmark skal blive bedre gearet. Det fortæller hun i Altingets miniserie med it-ordførere, der peger på de største udfordringer og løsninger indenfor it og digitalisering. 

Katarina Ammitzbøll har været it-ordfører for Konservative siden 2021. 
Katarina Ammitzbøll har været it-ordfører for Konservative siden 2021. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Sofie Ewertsen Nissen

Hvad har været den vigtigste sag for dig som IT-ordfører? 

Vi ved godt, at der er masser at gøre, det er bare ikke løftet politisk. Det vil vi gøre. Det vil jeg gøre. 

Katarina Ammitzbøll

Det er, at vi har prøvet på at få det digitale talt op og få prioriteret det ind i den grønne omstilling. Det er fuldstændig overset, at digitaliseringen er ekstremt vigtigt for at fremme den grønne omstilling. Du bruger det digitale i alt. Udvikling af vindmøllehoveder, lave sektorkobling og overskudsvarme. Det er alt sammen digitalt, men det har jo været ekstremt op ad bakke at få det talt ind i vores aftaler. 

Jeg synes, det er dybt besynderligt, at Dan Jørgensen (S) (klima-, energi- og forsyningsminister, red.) overhovedet ikke kommer med noget. Vi har forsøgt at presse det ind i aftaler og forhandlinger, men det afvises. Det er virkelig blevet en udfordring. Men det er noget, jeg stadig er i gang med. Det har været ekstremt vigtigt.

Det er, at regeringen overhovedet ikke har prioriteret det her. Der er ikke sket noget. Det er det, der er den største udfordring. Dan Jørgensen er minister for området. Jeg har aldrig holdt et møde med ham om digitalisering. 

0:000:00