Opsamling på temadebat om fondsloven: Pointer fra aktører og eksperter

Mindre administration og hvidvask. Mere effekt, formål, transparens, fællesskab og bæredygtighed. I anledningen af revisionen af den 40 år gamle fondslov spurgte Altinget Fonde, hvad den nye lov skal gavne. Læs eller genlæs hovedpointerne fra temadebatten her. 

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) har netop udskudt  anbefalingerne til en gennemgribende revision af fondsloven med et år. Mens vi venter, starter Altinget en temadebat om, hvad en ny lov skal gavne. 
Justitsminister Peter Hummelgaard (S) har netop udskudt anbefalingerne til en gennemgribende revision af fondsloven med et år. Mens vi venter, starter Altinget en temadebat om, hvad en ny lov skal gavne. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Emma Brink

Der er lagt op til en modernisering af den lov, som sætter rammerne for de almene fonde i Danmark. Området har længe været præget af utidssvarende regler og vilkår, og revisionen er igangsat for at gøre livet lettere for de almene fonde og sikre, at de fortsat bidrager positivt til samfundet.

Men hvad skal der til, for at en ny fondslov får effekt, gavner samfundet og hele det civile, sociale og vidensmæssige økosystem, som fondenes velgørende donationer er afgørende del af?

Mens vi venter på udkastet fra den nedsatte arbejdsgruppe, som skal komme med deres anbefalinger i løbet af 2023, har Altinget taget pulsen på de almene fonde. Vi har givet stafetten til centrale aktører i fondsverden, forskere, politikere og eksperter og bedt dem om deres bud på blandt andet:

Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00