Kortsigtet politik svækker indsatsen mod ulighed i idræt, lød det på Idrætsmødet. Men ny viden kan ændre tænkningen, håber Game

”Der er ingen quick fixes. Det er et langt sejt træk, og det passer ikke godt til fireårige budgetrammer,” lød det fra forsker i debat om ulighed i idrætsdeltagelsen på Idrætsmødet. Men programleder i Game, Rasmus Ziegler Hansen, håber, at ny viden om de inaktive kan sikre mere langsigtet politisk tænkning. 

Rasmus Ziegler Hansen, programleder i Game, håber, at ny viden om de fysisk inaktive kan ændre det politiske systems kortsigtede fokus.
Rasmus Ziegler Hansen, programleder i Game, håber, at ny viden om de fysisk inaktive kan ændre det politiske systems kortsigtede fokus.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Jeppe Højberg Sørensen

”Der er ingen quick fixes. Det er et langt sejt træk, og det passer ikke godt til fireårige budgetrammer.”

Sådan lød meldingen fra Jes Bak Sørensen, forsker ved DEFACTUM, der på Idrætsmødets andendag stillede skarpt på ulighed i danskernes idræts- og motionsdeltagelse sammen med forsker Jens Høyer-Kruse fra SDU foran en velbesøgt sal.

Og pointen fra Jes Bak Sørensen virkede til at ræsonnere blandt flere af de fremmødte, da debatten og spørgsmålene blandt publikum først blev sluppet løs.

Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00