Duksedreng eller aktivist? Trygfonden vil have en større rolle i samfundet

Tryghedsgruppen vedtog tirsdag aften en ny strategi med vægt på samfundsansvar. Det skal sætte streg under fondens position som bindeled mellem borgere, civilsamfund og myndigheder. Udfordringen bliver at gøre det rigtigt, siger direktør Rie Odsbjerg Werner.

Foto: Arthur Cammelbeeck
Mikala Satiya Rørbech

Fremover vil Trygfonden skrue op for volumen på almindelige menneskers holdninger til tryghed og styrke muligheden for at skabe forandringer. Samtidig vil Trygfonden selv gå foran med et godt eksempel.

Det bliver konsekvensen af en beslutning, som blev taget på et møde i Tryghedsgruppens repræsentantskab 12. marts. Her blevet der føjet et nyt kapitel om samfundsansvar til Tryghedsgruppens igangværende strategi.

Mange kender i forvejen til de indsatser, fonden har placeret på strategiske steder i det offentlige rum: Redningskransene langs danske strande og havne, hjertestartere og hjerteløbere, Nabohjælp og Bo trygt, og så de hvide bamser, som børn får på hospitalet. Senest er Trygfonden også trådt ind på den bane, hvor man diskuterer sikkerhed og konsekvenser af kunstig intelligens og digitalisering.

Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00