Gå på opdagelse i over 560 publikationer med civilsamfundsforskning

DIGITALT OPSLAGSVÆRK: Civilsamfundets Videnscenter er i gang med at opbygge et digitalt opslagsværk over nordisk civilsamfundsforskning. Nu er den danske del af opslagsværket klar til brug. Men vi har brug for dine input, så vi kan gøre opbygning, søgemaskine og så videre så brugbare som muligt.

(OBS: Det er mere end et år siden, denne artikel er blevet redigeret. Vær derfor opmærksom på, at dele af indholdet kan være forældet)

Savner du et sted, hvor du lynhurtigt kan få overblik over forskningen inden for dit felt? Civilsamfundets Videnscenter har forsøgt at gøre det let for dig.

Vi har kortlagt den nordiske civilsamfundsforskning og er i fuld gang med at opbygge et søgbart opslagsværk, hvor du let og hurtigt skal kunne finde forskningens svar på de spørgsmål, du går og tumler med.

Dansk del klar til brug
Nu er den danske del af opslagsværket klar til at blive taget i brug. Indtil videre indeholder opslagsværket mere end 560 forskningsartikler om civilsamfundsrelaterede emner – hvoraf langt de fleste er danske publikationer. 

Vi opdaterer løbende opslagsværket med nye publikationer i en kontinuerlig dialog og kontakt med relevante danske forskningsinstitutioner.  

Næste skridt bliver at fylde databasen med først svensk og dernæst norsk civilsamfundsforskning. 

Vi har brug for din hjælp
Men vi har brug for din hjælp til at gøre opslagsværket så godt som muligt. Vi håber derfor, at du vil klikke dig ind på Civilsamfundets Videnscenter, gå på opdagelse i den danske forskning og give os feedback på, hvordan opbygningen og søgemaskinen fungerer, så vi løbende kan forbedre betaversionen og gøre opslagsværket mere brugervenligt.

Feedback modtages derfor med stor tak på [email protected].

Forsker du i civilsamfundsspørgsmål?
Hvis du selv forsker i civilsamfundsspørgsmål og har udgivet relevante publikationer, som endnu ikke er med i opslagsværket, må du meget gerne tippe os ved at udfylde formularen nederst på siden her.

Tøv heller ikke med at skrive til os, hvis du har kendskab til andre publikationer, som du også mener bør være at finde i opslagsværket.

Få forskningsnyheder og -overblik i din indbakke
Hvis du interesserer dig for civilsamfundsforskning, kan du her gratis tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev, hvor vi cirka en gang i kvartalet holder dig opdateret om den nyeste forskning inden for emner som frivillighed, samskabelse og foreningsliv.

 

Civilsamfundets Videnscenter er støttet af Tuborgfondet, men har redaktionel uafhængighed.

Forrige artikel Lader vi os forføre af idéen om sociale investeringer? Vi er gået til forskningen for at finde svar Lader vi os forføre af idéen om sociale investeringer? Vi er gået til forskningen for at finde svar Næste artikel Ny, spændende civilsamfundsforskning – få overblik her Ny, spændende civilsamfundsforskning – få overblik her
Er der også ballade i din kolonihave - eller i din lokalforening?

Er der også ballade i din kolonihave - eller i din lokalforening?

TV2-serien ”Balladen om kolonihaven” demonstrerer elegant, hvad der udspiller sig i de små forpligtende foreningsfællesskaber, som Danmark er opbygget af. Foreningsliv bygger i høj grad på mennesker med engagement, passion, fagligheder og følelser. Det foregår i vores dyrebare fritid, og derfor går bølgerne ofte højt, for der kan være meget på spil. 

Ung, ny og NGO-leder: 'Ny bog giver hjælp og råd'

Ung, ny og NGO-leder: 'Ny bog giver hjælp og råd'

Når man lander sit første lederjob i en NGO, måske i en ung alder, følger der mange opgaver med, som ikke stod i jobopslaget. Det tager bogen 'Sagens Kerne' fat på med råd fra to, som har prøvet turen på egen krop. De rammer helt plet, lyder det fra en, der netop står i situationen.

Ngo’er kan også høste store fordele af kunstig intelligens

Ngo’er kan også høste store fordele af kunstig intelligens

ChatGPT og andre kunstig intelligens-redskaber bliver hele tiden både nemmere, bedre og billigere, så det er ikke bare forbeholdt de store organisationer. Til gengæld er der både praktiske og etiske faldgruber, man skal holde sig for øje, siger konsulent i branchen Christian Sophus Ehlers. Han har for længst selv taget den nye teknologi i brug.

Håbløshed og vrede driver klimaaktivisterne

Håbløshed og vrede driver klimaaktivisterne

Det er vrede og frustration over alt for lidt handling i klimakrisen, der driver aktivisterne i Den Grønne Ungdomsbevægelse. Men et spændende miljø med kreative arbejdsformer og en flad struktur skader heller ikke.

Vildt sommervejr og klimakrise puster til engagement i organisationerne

Vildt sommervejr og klimakrise puster til engagement i organisationerne

Skovbrande på Rhodos, varmerekorder i Sydeuropa og et knastørt dansk forår. Klimakrisen har erobret dagsordenen, både i medierne og hos en række organisationer. Flere af dem, som har sat klima højt på dagsordenen, beretter om flere aktivister, men også om et emne, som påvirker organisationernes ståsted og måde at virke på.

Betændt arbejdsmiljø er det beskidte vasketøj, som ingen civilsamfundsorganisationer ønsker at hænge offentligt til tørre

Betændt arbejdsmiljø er det beskidte vasketøj, som ingen civilsamfundsorganisationer ønsker at hænge offentligt til tørre

Der er mange grunde til, at emnet er svært at tale om: Blandt andet frygt for dårlig medieomtale eller at blive fyret. Men tavshed gør samtidig problemet svært at løse. Det kom frem, da centrale civilsamfundsaktører på Bornholm debatterede dårligt arbejdsmiljø – et emne som desværre forbliver lige så hot som den danske sommer indtil nu, også selvom Folkemødet er slut for i år.

Festivalsommer lige om hjørnet: I år er der frivillige nok

Festivalsommer lige om hjørnet: I år er der frivillige nok

Sidste år havde flere festivaller og de foreninger, der tjener deres penge dér, problemer med at få frivillige nok. Men i år er de frivillige tilbage, lyder det fra Skive Festival, som holdes her i weekenden, og fra Boldklubben Fremad Valby, som arbejder for Roskilde Festival. Men det har krævet en ekstra indsats.